Irakieni posibil implicaţi în răpirea jurnaliştilor români, judecaţi pentru uciderea unei britanice

Doi irakieni vor fi judecaţi pentru răpirea şi uciderea, în urmă cu patru ani, a lui Margaret Hasssan, angajată britanică a unei organizaţii umanitare, reţeaua din făceau parte fiind bănuită de sechestrarea altor 14 străini, printre care şi cei trei jurnalişti români, scrie Times în ediţia online.

11 afișări
Imaginea articolului Irakieni posibil implicaţi în răpirea jurnaliştilor români, judecaţi pentru uciderea unei britanice

Irakieni posibil implicaţi în răpirea jurnaliştilor români, judecaţi pentru uciderea unei britanice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un alt bărbat bănuit de împuşcarea în cap a lui Margaret Hassan este de asemenea vizat. Cel de-al patrulea suspect, Mustafa Salman al-Jubouri, a fost condamnat în iunie 2006 la închisoare pe viaţă pentru implicarea sa în acest caz.

Liderul reţelei a rămas totuşi în libertate şi există informaţii conform cărora el s-ar ascunde în Siria.

Un ofiţer de poliţie care lucra la soluţionarea acestui caz de când Margaret Hassan a fost răpită, la 19 octombrie 2004, la Bagdad, este hotărât să îi aducă pe toţi în faţa justiţiei. "Mi-am dat cuvântul", a precizat poliţistul. "Chiar dacă ar însemna să lucrez toată cariera mea la acest caz, acesta nu va lua sfârşit. Va rămâne deschis până îi vom prinde pe toţi", a adăugat el.

Cei opt membri ai reţelei, aflaţi în două maşini, au organizat o ambuscadă pentru a o răpi pe angajata organizaţiei umanitare care se îndrepta spre Bagdad. Şoferul acesteia a fost bătut crunt, iar colegul de origine irakiană al lui Hassan a fost ameninţat cu pistolul. Ea a fost luată din maşină ei şi obligată să urce în cea a răpitorilor.

Margaret Hassan a fost sechestrată timp de aproximativ două zile, după care a fost mutată la o fermă din Arab Jabour, din sudul Baghdadului. Ulterior, ea a fost ucisă.

Grupul de răpitori este bănuit de sechestrarea a 14 străini, printre care doi reporteri francezi, trei jurnalişti români, un reporter italian şi unul spaniol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici