Irakul a concediat agenţii de securitate care au refuzat să lupte împotriva miliţiilor şiite

Guvernul irakian a concediat 1.300 de poliţişti şi militari pentru că nu şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile în luptele cu miliţiile şiite din sudul ţării, anunţă Ministerul de Interne de la Bagdad.

12 afișări
Imaginea articolului Irakul a concediat agenţii de securitate care au refuzat să lupte împotriva miliţiilor şiite

Irakul a concediat agenţii de securitate care au refuzat să lupte împotriva miliţiilor şiite (Imagine: Mediafax Foto)

Generalul Abdul-Karim Khalaf a declarat că 900 de membri ai serviciilor de securitate au fost concediaţi în oraşul Basra, unde premierul Nuri al-Maliki a ordonat o ofensivă împotriva miliţiilor şiite.

Restul poliţiştilor şi militarilor concediaţi lucrau în provincia şiită Wasit, unde au avut loc alte confruntări.

Oficialii irakieni au recunoscut că 1.000 de membri ai serviciilor de securitate au refuzat să lupte împotriva miliţiilor şiite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici