Iranul a capturat două petroliere din Grecia, după o acţiune asemănătoare a autorităţilor elene

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri după-amiază, capturarea a două petroliere din Grecia, în Golful Persic, după ce autorităţile elene au blocat, la solicitarea Statelor Unite, o navă iraniană, în Marea Mediterană.

13970 afișări
Imaginea articolului Iranul a capturat două petroliere din Grecia, după o acţiune asemănătoare a autorităţilor elene

Iranul a capturat două petroliere din Grecia, după o acţiune asemănătoare a autorităţilor elene

"Au fost capturate vineri două petroliere din Grecia, din cauza neregulilor comise", au comunicat Gardienii Revoluţiei din Iran, conform cotidianului Le Figaro.

Ministerul grec de Externe a acuzat Iranul de "piraterie" maritimă. "Au fost capturate violent două nave. Aceste acţiuni sunt asimilabile pirateriei", a reacţionat Ministerul de Externe de la Atena, citat de agenţia The Associated Press.

Timothy Hawkins, un reprezentant al Flotei a V-a a SUA, activă în Orientul Mijlociu, a anunţat că acţiunile Iranului sunt urmărite atent.

Grecia a anunţat joi că a decis confiscarea petrolului aflat la bordul unei nave iraniene oprite recent în Marea Mediterană. Măsura de confiscare a încărcăturii a fost aplicată la solicitarea Statelor Unite, din cauza încălcării sancţiunilor internaţionale impuse Iranului. "Este vorba despre o intervenţie judiciară a autorităţilor americane", a declarat un oficial de la Atena.

Relaţiile dintre Iran şi Occident rămân tensionate din cauza impasului în negocierile pe tema relansării Acordului nuclear iranian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
grecia,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici