Iranul acuză Israelul că s-a aflat în spatele unui atac care a vizat un complex nuclear aflat în apropiere de Teheran

  • Iranul atribuie Israelului un atac care a vizat în iunie un complex nuclear situat în apropiere de Teheran
  • Iranul susţine că scopul atacului a fost perturbarea negocierilor pentru relansarea Acordului nuclear iranian
2980 afișări
Imaginea articolului Iranul acuză Israelul că s-a aflat în spatele unui atac care a vizat un complex nuclear aflat în apropiere de Teheran

Iranul acuză oficial Israelului că s-a aflat în spatele unui atac care a vizat un complex nuclear aflat în apropiere de Teheran

Autorităţile din Iran au atribuit, marţi, Israelului un act de sabotaj care a vizat în luna iunie un complex nuclear situat la periferia Teheranului aparţinând Organizaţiei Iraniene pentru Energie Atomică.

Ali Rabiee, un purtător de cuvânt al Administraţiei din Iran, a declarat, conform agenţiei IRNA, că Israelul a comis atacul care a vizat pe 23 iunie complexul nuclear din localitatea Karaj, situată la 40 de kilometri de Teheran.

Oficialul iranian susţine că scopul operaţiunii israeliene a fost perturbarea negocierilor dintre Iran şi Statele Unite privind relansarea Acordului nuclear din 2015.

Autorităţile de la Teheran susţin că atacul nu s-a soldat cu victime, fiind afectat doar acoperişul unei anexe a complexului nuclear.

Însă surse din cadrul serviciilor secrete citate de cotidianul The Jerusalem Post afirmă că operaţiunea probabil a provocat daune semnificative la reţeaua de centrifuge din acest complex.

Iranul este suspectat că desfăşoară activităţi nucleare de tip militar, dar Administraţia de la Teheran susţine că scopul programului atomic este strict civil.

Iranul şi Statele Unite poartă negocieri indirecte pentru relansarea Acordului nuclear din 2015.

Israelul acuză Iranul că vrea să se doteze cu arme nucleare. În ultimul an, Iranul a fost vizat de o serie de acte de sabotaj care au vizat obiective militare şi industriale. Teheranul atribuie incidentele Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici