Iranul ameninţă Israelul după ce a pierdut doi membri ai gărzilor revoluţionare iraniene în Siria

Autorităţile din Iran au promis că vor „răspunde" după ce Israelul le-a atacat interesele din Siria, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, potrivit Sky News.

632 afișări
Imaginea articolului Iranul ameninţă Israelul după ce a pierdut doi membri ai gărzilor revoluţionare iraniene în Siria

Iranul ameninţă Israelul după ce a pierdut doi membri ai gărzilor revoluţionare iraniene în Siria

Doi membri ai gărzilor revoluţionare iraniene, care au servit drept consilieri militari în Siria, au fost ucişi într-un atac israelian, a anunţat presa de stat iraniană în luna noiembrie.

Acestea au fost primele victime iraniene de la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas.

„Nicio acţiune împotriva intereselor Iranului şi a forţelor noastre de consiliere din Siria nu va rămâne fără răspuns", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Nasser Kanaani.

Iranienii nu sunt implicaţi în mod direct în conflictul dintre Israel şi Hamas. Totuşi, experţii internaţionali susţin că Iranul sprijină organizaţii precum Hamas şi Hezbollah, dar şi pe rebelii Houthi din Yemen. Atât Hezbollah din Liban, cât şi Houthi din Yemen au efectuat atacuri asupra Israelului şi a obiectivelor deţinute de israelieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici