Iranul ar fi capturat un nou petrolier străin în Golful Persic

Iranul a capturat un nou petrolier care aparţine unei alte ţări în regiunea Golfului Persic, a informat presa de stat iraniană, fără a oferi însă mai multe detalii despre originea acestuia, relatează site-ul postului BBC.

7352 afișări
Imaginea articolului Iranul ar fi capturat un nou petrolier străin în Golful Persic

BREAKING: Iranul a capturat un nou petrolier străin în Golful Persic -presă

Presa iraniană a informat că forţele maritime ale Gardienilor Revoluţiei din Iran au capturat un petrolier care încerca să extragă combustibil pentru ţările arabe.

Petrolierul ar fi transportat aproximativ 700.000 de litri de petrol. Toţi cei şapte membri ai echipajului au fost reţinuţi.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, săptămâna trecută, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, în replică la oprirea în Strâmtoarea Gibraltar a unui vas care ar fi transportat petrol iranian destinat Siriei. Nava britanică Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru "nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan". Marea Britanie şi Statele Unite au condamnat vehement capturarea petrolierului britanic.

Taguri:
iran,
petrolier,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici