Iranul impune sancţiuni americanilor după uciderea în 2020 a generalului Soleimani

  • Iranul a sancţionat 51 de americani din armata SUA pentru uciderea în 2020 a generalului Qassem Soleimani.
  • Printre cei adăugaţi pe lista de sancţiuni a Iranului se numără generalul american Mark Milley, preşedintele şefilor de stat major comun şi fostul consilier pentru securitate naţională a Casei Albe, Robert O'Brien.
  • Ministerul de Externe al Iranului a declarat că cei 51 de americani au fost vizaţi pentru ceea ce au numit drept „terorism” şi încălcări ale drepturilor omului.
1887 afișări
Imaginea articolului Iranul impune sancţiuni americanilor după uciderea în 2020 a generalului Soleimani

Iranul impune sancţiuni americanilor după uciderea în 2020 a generalului Soleimani

Iranul a sancţionat 51 de americani din armata SUA pentru uciderea în 2020 a generalului Qassem Soleimani, informează Reuters

Ministerul de Externe al Iranului a declarat că cei 51 de americani au fost vizaţi pentru „terorism” şi încălcări ale drepturilor omului. Sancţiunile permit autorităţilor iraniene să sechestreze orice bunuri şi proprietăţi pe care le deţin în Iran, dar absenţa aparentă a unor astfel de bunuri înseamnă că sancţiunile vor fi mai degrabă simbolice. 

Ministerul a declarat într-o declaraţie difuzată de presa locală că cei 51 au fost vizaţi pentru „rolul lor în crimele teroriste ale Statelor Unite împotriva generalului martirizat Qassem Soleimani şi însoţitorilor săi şi pentru promovarea terorismului şi a încălcărilor drepturilor fundamentale ale omului”.

Soleimani, comandantul Forţei Quds a Iranului şi al Gărzilor Revoluţionare de elită, a fost ucis în Irak într-un atac cu dronă  pe 3 ianuarie 2020, comandată de preşedintele Donald Trump.

Printre cei adăugaţi pe lista de sancţiuni a Iranului se numără generalul american Mark Milley, preşedintele şefilor de stat major comun şi fostul consilier pentru securitate naţională a Casei Albe, Robert O'Brien.

Într-o mişcare similară anunţată în urmă cu un an, Iranul l-a sancţionat şi pe Trump şi alţi înalţi oficiali americani pentru  „acte teroriste şi anti-drepturile omului”.  

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, vorbind cu ocazia celei de-a doua aniversări de la asasinarea lui Soleimani, a declarat săptămâna aceasta că Trump trebuie să fie judecat pentru crimă, altfel Teheranul se va răzbuna.  

Iranul şi Statele Unite poartă în prezent discuţii indirecte la Viena pentru reînnoirea acordului din 2015. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici