Iranul îndeamnă la formarea unui nou guvern în Yemen şi oferă o susţinere în perioada de tranziţie

Iranul îndeamnă la formarea unui nou guvern în Yemen, o ţară afectată de tulburări, Teheranul oferind totdată o susţinere într-o perioadă de tranziţie, relatează Euronews.

377 afișări
Imaginea articolului Iranul îndeamnă la formarea unui nou guvern în Yemen şi oferă o susţinere în perioada de tranziţie

Iranul îndeamnă la formarea unui nou guvern în Yemen şi oferă o susţinere în perioada de tranziţie (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Aceste afirmaţii sunt susceptibile să provoace furia Arabiei Saudite, care-l susţine pe preşedintele yemenit, ai cărui susţinători luptă împotriva rebelilor huthi.

Înaintarea insurgenţilor huthi către Aden l-a determinat pe Abd Rabbu Mansour Hadi să fugă la Riyadh şi a declanşat o campanie aeriană condusă de către saudiţi împotriva rebelilor - şiiţi, la fel ca iranienii.

Adenul se confruntă cu o criză umanitară.

Numeroase afaceri, inclusiv brutării, au fost închise din cauza unor penurii. "Suntem nevoiţi să stăm la coadă pentru pâine, gaz şi carburant. Curentul electric este oprit, iar oamenii nu au apă. Nu au nimic. Cerem Guvernului să găsească o soluţie", declară un locuitor.

"S-a scumpit traiul. Oamenii de aici trăiesc în condiţii grele. Nu există securitate ori stabilitate", adaugă altul.

Fostul premier yemenit Khaled Bahah a depus jurământul în funcţia de vicepreşedinte, în Arabia Saudită. El este popular în taberele rivale şi ar putea ajuta la calmarea tensiunilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici