Iranul intenţionează să limiteze armamentul furnizat Rusiei - oficiali israelieni

Iranul intenţionează să furnizeze Rusiei doar rachete cu raze scurte de acţiune, pe fondul criticilor şi sancţiunilor internaţionale, afirmă oficiali israelieni citaţi de site-ul Axios.com.

4544 afișări
Imaginea articolului Iranul intenţionează să limiteze armamentul furnizat Rusiei - oficiali israelieni

Sursa foto: Profimedia

Conform oficialilor citaţi, Teheranul intenţionează să livreze Rusiei doar sisteme de rachete cu raza de acţiune de cel mult 300 de kilometri, pentru a se conforma unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite din 2015.

Iranul se teme de intensificarea presiunilor internaţionale, pe fondul acuzaţiilor privind furnizarea de drone militare şi sisteme de rachete Rusiei, care le utilizează în Ucraina. Preşedinţia SUA a refuzat să facă vreun comentariu pe tema afirmaţiilor oficialilor israelieni despre intenţiile Iranului. Washingtonul a condamnat vehement susţinerea militară oferită de Iran Rusiei.

Uniunea Europeană a semnalat luni intenţia de a aplica noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza sprijinului militar acordat Rusiei. Miniştrii de Externe din statele UE au avertizat Teheranul că este ilegală furnizarea "anumitor tipuri de drone şi rachete fără consimţământul Consiliului de Securitate al ONU".

"Uniunea Europeană avertizează Iranul să nu furnizeze noi sisteme de armament Rusiei, să evite mai ales transferurile de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, ceea ce ar reprezenta o escaladare gravă. Uniunea Europeană va continua să reacţioneze la toate acţiunile de susţinere a agresiunii ruse împotriva Ucrainei şi va trage la răspundere Iranul prin noi măsuri restrictive", au subliniat miniştrii de Externe din ţările UE.

În plus, miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au decis, luni, sancţionarea a 20 de persoane şi a unei entităţi din Iran din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului, conform unor oficiali europeni citaţi de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici