Iranul protestează oficial faţă de "ingerinţele" americane în afacerile sale interne

Ministerul iranian de Externe l-a convocat pe ambasadorul Elveţiei, care reprezintă interesele Statelor Unite în Iran, pentru a protesta faţă de "ingerinţele" americane în afacerile sale interne, a anunţat miercuri televiziunea de stat.

15 afișări
Imaginea articolului Iranul protestează oficial faţă de "ingerinţele" americane în afacerile sale interne

Iranul protestează oficial faţă de "ingerinţele" americane în afacerile sale interne (IMagine: Mediafax Foto/AFP)

"După declaraţiile intervenţioniste ale oficialilor americani, ambasadorul elveţian a fost convocat în calitate de reprezentant al intereselor americane în Iran şi o notă de protest i-a fost transmisă", conform televiziunii de stat.

Preşedintele Barack Obama a declarat marţi că are "îngrijorări profunde" referitor la alegerile prezidenţiale iraniene din 12 iunie, apreciind însă că nu ar fi productiv ca Statele Unite să se amestece în politica internă a Iranului şi că decizia aparţine iranienilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici