Iranul solicită dezgheţarea activelor ca semn de bunăvoinţă din partea SUA. Negocierea acordului nuclear depinde de 10 miliarde de dolari

  • Ministrul iranian de externe a stabilit eliberarea activelor ca o cerinţă în negocierea unui acord nuclear
  • Din cauza sancţiunilor economice impuse, iranienii au blocaţi aproximativ 10 miliarde de dolari
  • Noul guvern al Iranului a declarat că doreşte rezultate tangibile
929 afișări
Imaginea articolului Iranul solicită dezgheţarea activelor ca semn de bunăvoinţă din partea SUA. Negocierea acordului nuclear depinde de 10 miliarde de dolari

Sursa foto: profimedia

Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian a solicitat Statelor Unite ale Americii să elibereze activele iraniene blocate în bănci străine ca mijloc de negociere în vederea restabilirii acordului nuclear. Din cauza sancţiunilor drastice impuse de SUA şi aliaţii săi, Iranul are blocate aproximativ zece miliarde de dolari.

"Am spus, dacă intenţiile lor sunt reale, ar trebui să elibereze unele dintre activele blocate ale Iranului, de exemplu, cele zece miliarde de dolari, şi să facă o mişcare, astfel încât să putem spune că Biden este diferit de Trump", a declarat Amirabdollahian.

Amirabdollahian a afirmat că fost abordat la sfârşitul lunii trecute de reprezentanţii SUA în timpul călătoriei sale la New York, atunci când a participat la Adunarea Generală a ONU, dar nimic nu s-a concretizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici