Irlandezii au votat în proporţie de 67,13% în favoarea Tratatului UE - rezultate definitive

Irlandezii au votat în proporţie de 67,13 la sută în favoarea Tratatului european de la Lisabona la referendumul de vineri, potrivit rezultatelor definitive anunţate sâmbătă de comisia electorală.

25 afișări
Imaginea articolului Irlandezii au votat în proporţie de 67,13% în favoarea Tratatului UE - rezultate definitive

Irlandezii au votat în proporţie de 67,13% în favoarea Tratatului UE - rezultate definitive (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cele 43 de circumscripţii din Irlanda, numai două, situate în nord-vest au respins tratatul, dar la limită. Dintre celelalte, 31 au înregistrat o inversare a tendinţei de anul trecut, iar voturile în favoarea tratatului au fost adeseori în proporţii importante.

Astfel, în sud-vestul Dublinului, bastion al opozanţilor tratatului, unde acesta a fost respins cu 65 la sută din voturi în 2008, la referendumul de vineri locuitorii au votat în proporţie de 59 la sută în favoarea ratificării tratatului.

Cele mai multe voturi pentru tratat au fost înregistrate într-o circumscripţie din nordul Dublinului, cu 82 la sută din sufragii.

Irlandezii au respins Tratatul de la Lisabona cu 53,4 la sută din voturi în cadrul primului referendum din iunie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici