ISIS a închis locuri de joacă în Siria. Care este motivul deciziei jihadiştilor - FOTO

Gruparea ISIS a închis locurile de joacă din Siria pentru că, potrivit jihadiştilor, erau folosite ca locuri de întâlnire de către bărbaţii şi femeile singure, informează publicaţia britanică Daily Mail. Conform religiei islamice, bărbaţii şi femeile nu au voie să interacţioneze dacă nu sunt căsătoriţi.

8601 afișări
Imaginea articolului ISIS a închis locuri de joacă în Siria. Care este motivul deciziei jihadiştilor - FOTO

ISIS a închis locurile de joacă din Siria (Foto: Hepta / Arhiva Mediafax Foto)

Gruparea teroristă a făcut şi câteva arestări pentru nerespectarea codului de vestimentaţie islamic, iar alte trei femei au fost arestate în oraşul Raqqa pentru că erau neînsoţite.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, ISIS a închis locurile de joacă din Mayadeen, în provincia Deir Ezzor, sub pretextul că erau folosite de către părinţii singuri pentru a interacţiona cu persoane de sex opus. 

Gruparea ISIS şi-a impus propria interpretare a religiei islamice în teritoriile pe care le are sub control, precum Siria sau Irak. Astfel, ISIS nu le permite persoanelor de sex opus să interacţioneze, iar femeilor nu le e permis să iasă în public dacă nu sunt însoţite de un bărbat aparţinând familiei acestora.  De asemenea, acestea trebuie să aibă tot timpul corpul şi faţa acoperite.

De-a lungul timpului, ISIS a folosit violenţa - inclusiv decapitări, crucificări şi linşaj cu pietre - pentru a păstra "ordinea" în califatul proclamat anul trecut.

Vestea interzicerii locurilor de joacă vine în contextul în care nouă persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-un atac cu bombă la un meci sportiv care avea loc în provincia Paktika din Afganistan, în aceeaşi zi în care ISIS a lansat atacuri coordonate asupra forţelor de ordine locale. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici