Islamişti arestaţi în Emiratele Arabe Unite, suspectaţi că aparţin unei "organizaţii secrete"

Aproximativ 60 de islamişti arestaţi în Emiratele Arabe Unite au admis că aparţin unei "organizaţii secrete" care vrea să profite de Primăvara arabă pentru a instaura un regim islamist.

199 afișări
Imaginea articolului Islamişti arestaţi în Emiratele Arabe Unite, suspectaţi că aparţin unei "organizaţii secrete"

Islamişti arestaţi în Emirate Arabe Unite, suspectaţi că aparţin unei "organizaţii secrete" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cotidianul Alkhaleej a anunţat, citând surse informate, că interogatoriile membrilor grupului islamist Al-Islah, afiliat Fraţilor Musulmani, au contribuit la trasarea contururilor "organizaţiei secrete".

"Mărturiile" unor inculpaţi confirmă, potrivit cotidianului, "existenţa unei organizaţii secrete şi a unor finanţări" oculte, precum şi "contacte cu organizaţii de acelaşi tip din străinătate", cu referire la Fraţii Musulmani.

În plus, s-a constatat, potrivit cotidianului, că "organizaţia secretă" a stabilit o structură în fiecare dintre cele şapte emirate ale federaţiei, iar ţelul final era "restabilirea regimului califatului" panislamic, abolit de către Kemal Ataturk în 1924.

Structura fiecărui emirat include un executiv, "un Majlis shura (consiliu consultativ) şi o aripă militară", potrivit cotidianului.

Conform Alkhaleej, islamiştii au primit un ajutor de zece milioane de dirhami (aproximativ 2,7 milioane de dolari) după arestarea lor, provenind dintr-o ţară din zona Golfului Persic.

Ei vor fi judecaţi pentru "constituirea unei organizaţii de natură să ameninţe securitatea statului, legături cu partide străine şi intenţia de a face rău liderilor din Emirate".

Cazul va fi judecat în domeniul penal şi inculpaţii sunt bine trataţi, scrie în cele din urmă Alkhaleej.

La 12 septembrie, grupul islamist Al-Islah a denunţat continuarea arestărilor susţinătorilor săi în Emiratele Arabe Unite, precizând că numărul persoanelor reţinute a ajuns la 61 şi că deţinuţii erau torturaţi.

La 15 iulie, autorităţile au anunţat dezmembrarea unui grup suspectat de complot împotriva securităţii statului şi şefului poliţiei din Dubai, Dhahi Khalfane, apoi au acuzat Fraţii Musulmani că încearcă să îndepărteze de la putere monarhiile din zona Golfului Persic şi au afirmat că militanţii arestaţi pentru complot au jurat credinţă faţă de liderul frăţiei.

Emirate Arabe Unite, una dintre ţările cele mai bogate din lume, a fost cruţată de valul de contestaţie populară care a zdruncinat lumea arabă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici