Islamişti din Caucazul rusesc au jurat credinţă grupării teroriste Statul Islamic

Militanţi islamişti din patru regiuni din Caucazul rusesc - Daghestan, Cecenia, Inguşeţia şi Kabardino-Balkaria - au jurat credinţă grupării teroriste Statul Islamic (SI), potrivit unui mesaj audio postat online, relatează postul radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) în pagina electronică.

1693 afișări
Imaginea articolului Islamişti din Caucazul rusesc au jurat credinţă grupării teroriste Statul Islamic

Islamişti din Caucazul rusesc au jurat credinţă grupării teroriste Statul Islamic (Imagine: Hepta)

Într-o înregistrare audio postată pe YouTube duminică, o voce afirmă că militanţi din Daghestan, Cecenia, Inguşeţia şi Kabardino-Balkaria au jurat credinţă liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi.

"Ne supunem poruncii lui Allah şi jurăm credinţă califului Ibrahim ben Awwad ben Ibrahim al-Badri al-Qureishi al-Husseini, supunere şi subordonare", spune vocea atât în arabă, cât şi în rusă, referindu-se la liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi.

Un purtător de cuvânt SI, Abu Muhammad al-Adnani, a salutat anunţul miercuri, într-o înregistrare, în care afirmă că al-Baghdadi a "acceptat" acest jurământ de credinţă.

Adjunctul şefului Consiliului rus pentru Securitate Evgheni Lukianov a declarat, tot miercuri, că "până la 2.000" de ruşi, mulţi dintre ei originari din Caucaz, s-au dus în Siria şi Irak să lupte alături de jihadiştii din cadrul SI.

Întoarcerea lor în Caucaz, de obicei prin Turcia, unde "pretind că sunt turişti care şi-au pierdut documentele", va "ridica o problemă", a declarat Lukianov, citat de Interfax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici