Islamiştii aflaţi în arest în Franţa plănuiau răpirea mai multor persoane

Islamiştii radicali aflaţi în arest în Franţa, între care liderul grupului salafist Forsane Alizza, plănuiau mai multe răpiri, între care şi pe cea a unui magistrat din Lyon (centru-est), au anunţat marţi surse apropiate anchetei.

96 afișări
Imaginea articolului Islamiştii aflaţi în arest în Franţa plănuiau răpirea mai multor persoane

Islamiştii aflaţi în arest în Franţa plănuiau răpirea mai multor persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Se pare că unii dintre ei au avut în plan mai multe tentative de răpire, una dintre ţinte fiind un magistrat al cărui nume are rezonanţe evreieşti", a declarat una dintre surse.

O altă sursă apropiată anchetei a confirmat că tentativa de răpire viza un "magistrat evreu din Lyon".

Directorul central pentru informaţii interne, Bernard Squarcini, a afirmat sâmbătă pentru cotidianul regional La Provence că presupuşii islamişti plasaţi în arest vineri "păreau să pregătească o răpire".

Liderul grupului Forsane Alizza, Mohamed Achamlane, a fost transferat luni la Paris pentru a compărea în faţa judecătorilor antiterorism, care au prelungit arestul celorlaţi 15 islamişti arestaţi vineri.

Nouăsprezece persoane au fost arestate iniţial.

Eventualele puneri sub acuzare ar urma să aibă loc marţi. Procurorul din Paris François Molins va susţine o conferinţă de presă spre sfârşitul dimineţii.

Arestul preventiv în cazul unei proceduri judiciare de asociere de infractori în vederea comiterii de acte de terorism deschisă la începutul lui martie, poate dura patru zile în dosarele antiteroriste.

Arestările, desfăşurate vineri dimineaţa de DCRI şi secţia antiterorism (SAT) a poliţiei judiciare pariziene, au fost larg mediatizate, o parte a opoziţiei criticând o "operaţiune electorală" la o săptămână după moartea lui Mohamed Merah, tânărul adept al jihadului care a ucis şapte persoane în sud-vestul Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici