Islamistul Ahmad Rahimi, găsit vinovat de comiterea unui atentat în 2016, în New York. Ce sentinţă a primit | VIDEO

Islamistul Ahmad Rahimi a fost găsit vinovat pentru instalarea a două bombe în oraşul american New York, în septembrie 2016, un atac soldat cu rănirea a 30 de persoane, relatează presa americană.

1498 afișări
Imaginea articolului Islamistul Ahmad Rahimi, găsit vinovat de comiterea unui atentat în 2016, în New York. Ce sentinţă a primit  | VIDEO

Islamistul Ahmad Rahimi, găsit vinovat de comiterea unui atentat în 2016, în New York

Ahmad Khan Rahimi, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în New Jersey, a fost găsit vinovat luni după-amiază, de o instanţă federală din Manhattan, care a stabilit că bărbatul a devenit militant islamist în 2014, în cursul unei vizite în ţara de origine, Afganistan.

Ahmad Rahimi a fost găsit vinovat în cazul a opt capete de acuzare asociate utilizării unei bombe cu scopul de a provoca victime multiple şi atacarea unui obiectiv de transport public.

Islamistul va primi sentinţa de închisoare pe viaţă.

"Ahmad Khan Rahimi a atacat ţara noastră şi modul nostru de viaţă. Inspirat de reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, Ahmad Rahimi a instalat şi a detonat bombe în zona Chelsea, în centrul Manhattanului, şi în New Jersey, sperând să omoare sau să mutileze cât mai mulţi oameni nevinovaţi", a declarat procurorul Joon Kim.

Ahmad Khan Rahimi a instalat două bombe în zona Chelsea din New York pe 17 septembrie 2016. Una a explodat pe Strada 23 Vest, provocând rănirea a 30 de persoane. Al doilea dispozitiv exploziv a fost dezamorsat de echipele pirotehnice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici