Israelul a bombardat locuinţele mai multor oficiali ai Hamas. Bilanţul victimelor a depăşit 200 de morţi

Aviaţia israeliană a bombardat, în noaptea de marţi spre miercuri, locuinţele mai multor oficiali ai mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, în contextul în care mişcarea respinge armistiţiul, iar premierul israelian afirmă că ţara sa va intensifica operaţiunile militare în regiune.

517 afișări
Imaginea articolului Israelul a bombardat locuinţele mai multor oficiali ai Hamas. Bilanţul victimelor a depăşit 200 de morţi

Israelul a bombardat locuinţele mai multor oficiali ai Hamas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, potrivit unor oficiali israelieni, avioane de luptă au atacat miercuri domiciliul unui oficial de rang înalt din cadrul Hamas, Mahmoud al-Zahar.

În momentul bombardării, în această locuinţă din oraşul Gaza nu se afla nicio persoană, au anunţat surse din domeniul securităţii şi martori, adăugând că domiciliile alltor oficiali ai Hamas au fost atacate în cursul unor raiduri aeriene separate.

Potrivit unor martori, cel puţin două rachete au atins locuinţa cu patru etaje a lui Mahmoud al-Zahar, cauzând pagube semnificative inclusiv într-o moschee şi în locuinţele din apropiere.

Atacurile israeliene au vizat, de asemenea, locuinţa din Gaza a lui Bassem Naim, un alt oficial de rang înalt al Hamas, şi casele fostului ministru al Sănătăţii Fathi Hammad şi deputatului Ismail al-Ashqar.

Bilanţul victimelor operaţiunii israeliene în Fâşia Gaza a depăşit 200 de morţi

Noi raiduri israeliene efectuate în Fâşia Gaza în noaptea de marţi spre miercuri s-au soldat cu moartea a cel puţin şapte persoane, bilanţul operaţiunii israeliene ajungând astfel la 204 de morţi, au anunţat surse medicale palestiniene, relatează AFP.

Un atac asupra unei locuinţe din oraşul Rafah (sud) s-a soldat cu uciderea a doi bărbaţi, a declarat pentru AFP Ashraf al-Qudra, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

În alt raid, efectuat imediat după aceea, a fost ucis un tânăr care era, potrivit unor martori, activist în cadrul grupării Jihadul Islamic.

Un al patrulea bărbat a fost ucis în alt atac la Rafah, iar un tânăr în vârstă de 19 ani a fost ucis într-un raid vizând casa tatălui său, la Khan Younes, în sudul enclavei.

O oră mai târziu, un tanc israelian postat la frontieră, în apropiere de Khan Younes, a deschis focul şi a omorât două persoane, a declarat al-Qudra.

Avioane de luptă israeliene au bombardat miercuri domiciliul lui Mahmoud al-Zahar, un oficial de rang înalt din cadrul Hamas. Locuinţa era goală la momentul atacului, au anunţat oficiali israelieni în cea de a noua zi a operaţiunii vizând stoparea tirurilor de rachete către Israel.

Anterior, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul este nevoit să extindă şi să intensifice operaţiunile militare în Fâşia Gaza.

"O soluţie diplomatică ar fi fost mai bună, iar noi am încercat să adoptăm această opţiune prin acceptarea propunerii de armistiţiu făcută de Egipt", a spus Netanyahu.

"Hamas nu ne-a lăsat altă opţiune decât să extindem şi să intensificăm campania militară", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici