Israelul a eliberat un deţinut palestinian, aflat în greva foamei de 55 de zile

Autorităţile israeliene au eliberat, duminică, un prizonier palestinian pe nume Khader Adnan, care era deţinut fără a fi pus sub acuzare şi care se afla în greva foamei de 55 de zile.

426 afișări
Imaginea articolului Israelul a eliberat un deţinut palestinian, aflat în greva foamei de 55 de zile

Khader Adnan (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Khader Adnan se afla de aproape un an în „detenţie administrativă” - o procedură prin care Israelul poate reţine persoane fără acuzări sau procese - şi intrase în greva foamei pe 6 Aprilie, fiind plasat luna aceasta sub supraveghere medicală, relatează Al Jazeera.

Aceasta a fost cea de-a zecea oară când bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost plasat în detenţie fără a fi pus sub acuzare. Adnan a petrecut în total o perioadă de aproape şase ani în spatele gratiilor.

În anul 2013, Khader Adnan a captat atenţia internaţională după ce a refuzat să mănânce timp de 66 de zile. Acum, în ciuda unei deteriorări avansate a stării sale de sănătate, Adnan refuza să efectueze teste medicale şi să îi fie administrate vitamine, motiv pentru care mai multe organizaţii, între care şi Crucea Roşie, au avertizat că bărbatul riscă să-şi piardă viaţa dacă nu se iau măsuri.

Conform sursei precizate, aproximativ 426 de palestinieni se află reţinuţi în prezent în Israel, în baza procedurii de „detenţie administrativă”, care se aplică pe o perioadă nedefinită, fiind reînnoită pe intervale de câte şase luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici