Israelul acuză Spania şi Belgia că "dau un impuls terorismului". Pedro Sanchez semnalează recunoaşterea statului palestinian

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a denunţat vineri uciderea palestinienilor din Gaza, atrăgând un răspuns furios din partea Israelului, care a declarat că aceste remarci dau un impuls terorismului.

737 afișări
Imaginea articolului Israelul acuză Spania şi Belgia că "dau un impuls terorismului". Pedro Sanchez semnalează recunoaşterea statului palestinian

În timpul unei vizite la punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Egipt şi Fâşia Gaza, împreună cu omologul său belgian Alexander De Croo, Sanchez a cerut o încetare a focului de durată "pentru a inversa situaţia catastrofală prin care trece populaţia din Fâşia Gaza".

Pedro Sanchez a spus că uciderea civililor nevinovaţi, inclusiv a mii de băieţi şi fete, sunt complet inacceptabile, potrivit Reuters.

„A venit timpul pentru comunitatea internaţională şi mai ales a Uniunii Europene să ia o decizie privind recunoaşterea statului palestinian”, a declarat premierul spaniol. „Ar merita şi ar fi important pentru noi să o facem împreună”, a spus el. „Dacă nu se întâmplă acest lucru, desigur că Spania va lua propriile decizii”.

Reacţia Israelului

Ministrul israelian de externe, Eli Cohen, a emis ulterior un comunicat în care i-a acuzat pe Sanchez şi De Croo de "afirmaţii false" care "dau un impuls terorismului" şi a declarat că i-a convocat pe ambasadorii celor două ţării pentru a explica comentariile.

Premierul Benjamin Netanyahu a intervenit, de asemenea, spunând că cei doi lideri europeni nu au reuşit să scoată în evidenţă crimele împotriva umanităţii comise de Hamas.

"Prim-ministrul Benjamin Netanyahu condamnă cu fermitate comentariile făcute de premierii belgian şi spaniol pentru că nu au plasat întreaga responsabilitate a crimelor împotriva umanităţii comise de Hamas, care ne-a masacrat cetăţenii şi care îi foloseşte pe palestinieni ca scuturi umane", se arată într-un comunicat al biroului lui Netanyahu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici