Israelul afirmă că trupele au pătruns în „inima” oraşului Gaza

Israelul a declarat marţi că forţele sale au pătruns adânc în oraşul Gaza, unde rezidenţii au declarat că tancurile au fost poziţionate la periferie pentru un potenţial asalt asupra centrului urban din Gaza, relatează Reuters.

257 afișări
Imaginea articolului Israelul afirmă că trupele au pătruns în „inima” oraşului Gaza

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Pentru prima dată în ultimele decenii, IDF luptă în inima oraşului Gaza. În inima terorismului”, a declarat generalul-maior Yaron Finkelman, comandantul Comandamentului de Sud al Forţelor de Apărare israeliene, în faţa reporterilor din apropierea graniţei cu Gaza.

„În fiecare zi şi în fiecare oră, forţele ucid militanţi, expun tunelurile şi distrug armele şi continuă să meargă mai departe spre centrele inamicului”.

Israelul a declarat anterior că a înconjurat oraşul Gaza, unde locuiesc aproximativ o treime din cei 2,3 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza, şi că îl va ataca în curând pentru a-i anihila pe luptătorii Hamas care au atacat oraşele israeliene de peste graniţă în urmă cu o lună.

Nu a existat niciun indiciu pe teren că forţele israeliene ar fi pătruns în masă mai departe în oraş, dar un purtător de cuvânt al armatei, Richard Hecht, a sugerat că trupele care au încercuit oraşul ar putea face raiduri în interior.

Întrebat dacă au avut loc astfel de raiduri, acesta a spus: „Nu voi vorbi despre modul în care acţionăm din punct de vedere operaţional din interiorul încercuirii noastre în jurul oraşului Gaza. Sunteţi în direcţia corectă, asta este tot ce pot spune”.

Aripa militară a Hamas a declarat că luptătorii săi au provocat pierderi şi pagube grele forţelor israeliene care înaintau.

Nu a fost posibil să se verifice afirmaţiile de pe câmpul de luptă ale ambelor părţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici