Israelul afirmă că un soldat a fost executat şi ostatici străini au fost reţinuţi la spitalul Shifa

Israelul a intensificat acuzaţiile de abuzuri ale Hamas la cel mai mare spital din Fâşia Gaza, afirmând că un soldat captiv - o tânără de 19 ani - a fost executat şi doi ostatici străini au fost reţinuţi în locul care a fost în centrul ofensivei sale devastatoare de şase săptămâni.

1546 afișări
Imaginea articolului Israelul afirmă că un soldat a fost executat şi ostatici străini au fost reţinuţi la spitalul Shifa

Israelul afirmă că un soldat a fost executat şi ostatici străini au fost reţinuţi la spitalul Shifa

La un moment dat, un adăpost pentru zeci de mii de refugiaţi palestinieni de război, spitalul Al Shifa a evacuat pacienţii şi personalul de când trupele israeliene au pătruns în ceea ce au numit o misiune de eradicare a facilităţilor ascunse ale Hamas, potrivit Reuters.

Israelul caută, de asemenea, aproximativ 240 de persoane pe care Hamas le-a răpit în Gaza după un atac din 7 octombrie care a declanşat războiul.

Una dintre acestea era un recrut din armata israeliană în vârstă de 19 ani, Noa Marciano. Cadavrul tinerei a fost recuperat în apropiere de Shifa săptămâna trecută. Hamas a declarat că aceasta a murit într-un atac aerian israelian şi a difuzat o înregistrare video care pare să arate cadavrul ei.

Armata israeliană a declarat că o examinare medico-legală a constatat că aceasta a suferit răni care nu i-au pus viaţa în pericol în urma unui astfel de atac. "Potrivit serviciilor de informaţii - informaţii solide - Noa a fost luată de teroriştii Hamas în interiorul zidurilor spitalului Shifa. Acolo, ea a fost ucisă de un terorist Hamas", a declarat purtătorul de cuvânt principal, contraamiralul Daniel Hagari.

El nu a oferit detalii.

În informarea sa televizată, Hagari a declarat că atacatorii Hamas au adus la Shifa şi un nepalez şi un thailandez, printre muncitorii străini capturaţi în raidul din 7 octombrie. El nu a dat numele celor doi ostatici.

Hamas nu a comentat declaraţiile lui Hagari. Gruparea islamistă palestiniană, care conduce Gaza, a declarat anterior că a dus unii ostatici la spitale pentru tratament.

Separat, duminică, armata israeliană a publicat o înregistrare video a ceea ce a descris ca fiind un tunel, cu o lungime de 55 de metri şi săpat de palestinieni la 10 metri sub complexul Shifa.

Deşi a recunoscut că are o reţea de sute de kilometri de tuneluri secrete şi buncăre în întreaga enclavă palestiniană, Hamas a negat că acestea se află în infrastructuri civile precum spitalele. Înregistrarea video arată un pasaj îngust cu acoperiş de beton, care se termina la ceea ce armata, într-o declaraţie, a descris ca fiind o uşă rezistentă la explozie.

Declaraţia nu a precizat ce ar putea fi dincolo de uşă. Tunelul a fost accesat printr-un puţ descoperit într-o magazie din incinta spitalului Shifa, care conţinea muniţie, se arată în declaraţie.

Mounir El Barsh, directorul Ministerului Sănătăţii din Gaza, a respins declaraţia israeliană privind tunelul ca fiind o "pură minciună".

"Au fost la spital timp de opt zile... şi totuşi nu au găsit nimic", a declarat el pentru televiziunea Al Jazeera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici