Israelul anunţă construirea a 1.500 de locuinţe noi în Cisiordania şi Ierusalimul de Est

Ministrul israelian al Locuinţei Uri Ariel a publicat în noaptea de miercuri spre joi o licitaţie în vederea construirii a 1.100 de locuinţe noi în coloniile din Cisiordania ocupată şi a 400 de locuinţe în Ierusalimul de Est anexat şi ocupat, scrie joi presa israeliană.

127 afișări
Imaginea articolului Israelul anunţă construirea a 1.500 de locuinţe noi în Cisiordania şi Ierusalimul de Est

Israelul anunţă construirea a 1.500 de locuinţe noi în Cisiordania şi Ierusalimul de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut ca o reacţie faţă de formarea noului Guvern palestinian. "Salut decizia oferirii unui răspuns potrivit şi sionist faţă de Guvernul palestinian terorist. Israelul are dreptul şi datoria să construiască în toată ţara", a reacţionat ministrul, membru al partidului religios naţionalist procolonizare Căminul Evreiesc, citat de site-ul ziarul Haaretz.

Licitaţia aprobată vizează 223 de noi apartamente la Efrat, 484 la Betar Ilit, 38 la Geva Binyamin, 76 la Alfe Menashe, 155 la Givat Zeev (în Cisiordania) şi 400 de apartamente noi în cartierul Ramat Shlomo din Ierusalimul de Est, a precizat ziarul.

Noul Guvern palestinian de "consens naţional", alcătuit din personalităţi independente şi susţinut de către mişcarea islamistă Hamas, a depus jurământul luni şi a fost primit favorabil de către Statele Unite, ONU, UE şi Rusia.

Israelul, furios, a reacţionat denunţând o alianţă cu "organizaţia teroristă Hamas" şi a ameninţat luni că va adopta sancţiuni "suplimentare" împotriva Autorităţii Palestiniene (AP).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici