Israelul avertizează că nu ar ezita să atace transporturi de armament trimise de Iran în Siria

Guvernul israelian a avertizat că nu va ezita să atace convoaie de armament care ar putea fi trimise de Iran în Siria în contextul furnizării de asistenţă după cutremur, conform cotidianului The Jerusalem Post.

2029 afișări
Imaginea articolului Israelul avertizează că nu ar ezita să atace transporturi de armament trimise de Iran în Siria

Israelul avertizează că nu ar ezita să atace transporturi de armament trimise de Iran în Siria

Un oficial guvernamental israelian a declarat sub protecţia anonimatului, pentru cotidianul saudit Elaph, că există informaţii că Iranul intenţionează să transfere în Siria armament, prezentând transporturile ca fiind asistenţă umanitară. Armamentul ar urma să ajungă la armata siriană sau la grupul şiit Hezbollah.

"Există informaţii care indică faptul că Iranul va încerca să profite de situaţia tragică din Siria pentru a transfera armament grupului Hezbollah. Israelul va reacţiona ferm, fără nicio ezitare", a declarat oficialul israelian.

Iranul a trimis în Siria mai multe avioane cu ajutoare umanitare, după cutremurul de luni. Esmail Ghaani, comandantul Forţei de reacţie Quds, din cadrul Gardienilor Revoluţiei iraniene, s-a deplasat în provincia siriană Alep pentru a coordona operaţiunile umanitare.

Armata israeliană atacă frecvent poziţii din Siria, vizând în principal trupe iraniene şi militanţi ai grupului fundamentalist Hezbollah. Iranul şi Hezbollah oferă susţinere militară regimului Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Şi Guvernul israelian a semnalat intenţia de a trimite asistenţă umanitară în Siria, după ce Administraţia de la Damasc a cerut acest lucru prin intermediul Rusiei. Bilanţul total al cutremurelor care au afectat sud-estul Turciei şi nord-vestul Siriei este de peste 20.000 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici