Israelul intenţionează să creeze o zonă tampon în Fâşia Gaza

Israelul va construi o zonă tampon în interiorul Fâşiei Gaza după ce războiul cu Hamas se va încheia, a declarat joi ministrul israelian al agriculturii, Avi Dichter.

564 afișări
Imaginea articolului Israelul intenţionează să creeze o zonă tampon în Fâşia Gaza

Israelul intenţionează să creeze o zonă tampon în Fâşia Gaza

Întrebat despre aceste comentarii şi despre posibilitatea de a stabili o zonă tampon în interiorul Fâşiei Gaza, Dichter, care a fost anterior şeful agenţiei israeliene de securitate internă Shin Bet, a declarat joi că situaţia actuală, în care cea mai mare parte a infrastructurii israeliene de securitate a frontierei se află la câteva sute de metri în interiorul teritoriului israelian, nu mai este sustenabilă, notează Financial Times.
 
"Nu este vorba că aţi început-o din interiorul Fâşiei Gaza, ca o zonă tampon. Aţi început-o de pe partea israeliană - 50-100 de metri înăuntru. Înţelegem că a fost o greşeală, trebuie reparată", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Sderot.
 
"Pe toată lungimea Fâşiei Gaza, vom avea o marjă. Iar ei nu vor putea intra. Va fi o zonă de foc. Şi, indiferent cine va fi, nu va putea niciodată să se apropie de graniţa israeliană."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici