Israelul nu pare dispus să negocieze până nu primeşte lista ostaticilor deţinuţi de Hamas

Israelul a boicotat duminică negocierile de încetare a focului în Gaza de la Cairo, după ce Hamas a respins cererea sa de a obţine o listă completă cu numele ostaticilor care sunt încă în viaţă, a relatat un ziar israelian, potrivit Reuters.

836 afișări
Imaginea articolului Israelul nu pare dispus să negocieze până nu primeşte lista ostaticilor deţinuţi de Hamas

Israelul nu pare dispus să negocieze până nu primeşte lista ostaticilor deţinuţi de Hamas

"Nu există nicio delegaţie israeliană la Cairo", a arătat Ynet, versiunea online a ziarului israelian Yedioth Ahronoth, citând oficiali israelieni fără a le da numele. "Hamas refuză să ofere răspunsuri clare şi, prin urmare, nu există niciun motiv pentru a trimite delegaţia israeliană", a arătat publicaţia.

Washingtonul a insistat că acordul de încetare a focului este aproape de a fi încheiat şi ar trebui să fie în vigoare la timp pentru a opri luptele până la începutul Ramadanului, peste o săptămână. Dar părţile beligerante au dat puţine semne că ar fi renunţat la cererile anterioare.

După sosirea delegaţiei Hamas la Cairo, un oficial palestinian a declarat pentru Reuters că acordul "nu a fost încă încheiat". Nu a existat niciun comentariu oficial din partea Israelului.

În cadrul negocierilor anterioare, Hamas a încercat să evite să discute despre ostatici până la stabilirea condiţiilor de eliberare a acestora.

Un oficial american a declarat sâmbătă: "Calea către o încetare a focului în acest moment este simplă. Şi există o înţelegere pe masă. Există un acord cadru".

Israelul a fost de acord cu acest cadru şi acum depinde de Hamas să răspundă, a spus oficialul american.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici