Israelul refuză suspendarea colonizării cerută de Obama

Israelul refuză suspendarea totală a colonizării în Cisiordania, cerută de preşedintele american, Barack Obama, a afirmat duminică ministrul Transporturilor, Israel Katz, un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu.

16 afișări
Imaginea articolului Israelul refuză suspendarea colonizării cerută de Obama

Israelul refuză suspendarea colonizării cerută de Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să spun foarte clar că Guvernul israelian actual nu va accepta sub nici o formă îngheţarea colonizării legale în Iudeea şi Samaria (Cisiordania)", a afirmat Katz pentru postul de radio militar.

Katz a făcut aluzie la continuarea construcţiei, în 120 de colonii, cu autorizaţiile necesare din partea autorităţilor. Guvernul lui Netanyahu s-a declarat, în schimb, dispus să evacueze circa 100 de colonii ilegale înfiinţate de colonişti extremişti.

Statele Unite au cerut suspendarea totală a colonizării, refuzând să facă distincţie între cele două tipuri de colonii.

Katz este primul membru al Guvernului care s-a exprimat public în legătură cu divergenţele cu Statele Unite, apărute săptămâna trecută, ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Obama şi ale secretarului american de Stat, Hillary Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici