Israelul se apropie de un armistiţiu cu grupul militant palestinian Jihadul Islamic

Armata israeliană se apropie de un armistiţiu cu grupul militant palestinian Jihadul Islamic, după două zile de bombardamente israeliene asupra Fâşiei Gaza şi după sute de atacuri cu rachete asupra teritoriului israelian, afirmă surse citate de presa arabă şi de site-ul israelian Ynetnews.com.

294 afișări
Imaginea articolului Israelul se apropie de un armistiţiu cu grupul militant palestinian Jihadul Islamic

Surse diplomatice citate de postul Al-Hadath au declarat că Guvernul israelian le-a transmis mediatorilor egipteni că este pregătit de armistiţiu. Conform postului Al Arabiya, Israelul a acceptat transferul către palestinieni, săptămâna viitoare, al corpului militantului Khader Adnan, decedat într-un penitenciar israelian. Deocamdată, Guvernul israelian nu a confirmat oficial informaţiile.

Între timp, armata israeliană a continuat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza. Joi dimineaţă, a fost ucis, într-un raid aerian, Ali Ghali, comandantul diviziei de rachete a grupului Jihadul Islamic. Au fost omorâţi alţi doi militanţi palestinieni în acest atac. Bilanţul atacurilor israeliene asupra Fâşiei Gaza a ajuns la 25 de morţi, printre care se numără cel puţin nouă militanţi islamişti, potrivit cotidianului The Times of Israel. Alte zeci de persoane au fost rănite.

Grupurile islamiste din Fâşia Gaza au lansat peste 500 de rachete spre teritoriul israelian. Numeroase case din oraşele israeliene Sderot, Ashkelon, precum şi din localităţile rurale Nir Am şi Netivot au suferit daune semnificative. Unele rachete au fost interceptate în apropierea oraşelor Tel Aviv şi Beersheba. Nu au fost raportate victime, dar multe persoane au fost în stare de şoc ori s-au rănit în timp ce se grăbeau spre adăposturile antiaeriene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici