Israelul şi Hamas au reluat negocierile pentru eliberarea lui Gilad Shalit

Israelul şi gruparea Hamas au reluat negocierile pentru eliberarea soldatului israelian Gilad Shalit, cu medierea Egiptului, a declarat, luni, un oficial de rang înalt de la Ierusalim, citat de cotidianul Haaretz, în ediţia electronică.

3 afișări

Oficialul a declarat că negocierile au fost reluate în urmă cu o săptămână, ele fiind suspendate începând din iunie, când gruparea Hamas a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza.

Criza generată de capturarea lui Shalit a fost unul dintre subiectele dezbătute de premierul israelian Ehud Olmert în cursul întâlnirii de luni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Cei doi lideri au discutat posibilitatea eliberării unui număr mai mare de prizonieri palestinieni, după punerea în libertate, la 20 iulie, a 255 de deţinuţi din închisorile israeliene, un demers menit să consolideze poziţia lui Abbas.

Olmert a declarat că va analiza acastă posibilitate, dar a luat în considerare impactul pe care sprijinul acordat de statul evreu lui Abbas şi grupării Fatah l-ar putea avea asupra mişcării Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici