Israelul şi SUA au ajuns la un acord privind coloniile din Cisiordania

Israelul şi Statele Unite au ajuns la o înţelegere privind modul în care statul evreu va putea finaliza construirea a 2.500 de locuinţe în coloniile din Cisiordania, relatează cotidianul israelian Maariv.

364 afișări
Imaginea articolului Israelul şi SUA au ajuns la un acord privind coloniile din Cisiordania

Israelul şi SUA au ajuns la un acord privind coloniile din Cisiordania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul ar fi fost încheiat cu ocazia întâlnirii care a avut loc la Londra între ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, şi emisarul special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell.

Potrivit înţelegerii, Israelul ar putea să continue lucrările la 750 de clădiri unde vor fi 2.500 de locuinţe.

Până în prezent, preşedintele SUA, Barack Obama, solicita oprirea totală a acţiunilor de colonizare.

Ehud Barak şi George Mitchell au convenit că lucrările în colonii se vor încheia definitiv doar în cadrul negocierilor regionale care vor include Siria şi Libanul.

"Americanii au adoptat poziţia israeliană care stipulează că încetarea construcţiilor în colonii nu trebuie să constituie o condiţie prealabilă a negocierilor, putând fi introdusă doar când va fi lansat procesul de pace cu ţările arabe şi Autoritatea Palestiniană", explică Maariv.

"Continuă discuţiile pentru ajungerea la o înţelegere. Restul sunt doar speculaţii", a declarat Mark Regev, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu.

La finalul întâlnirii, Barak şi Mitchell au anunţat că au discutat despre măsuri referitoare la "securitate" pe care trebuie să le ia palestinienii, despre iniţiative pe care ar trebui să le adopte ţările arabe în vederea normalizării relaţiilor cu Israelul şi despre măsuri pe care trebuie să le ia Israelul pentru facilitarea circulaţiei palestinienilor în Cisiordania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici