Israelul suspendă permisele de acces a 83.000 de palestinieni pentru Ramadan, după atacul de miercuri

Israelul a anunţat, joi, suspendarea permiselor de intrare de care 83.000 de palestinieni beneficiau cu ocazia Ramandanului, la o zi de la atentatul comis într-o zonă comercială din oraşul Tel Aviv, potrivit Le Figaro online.

2173 afișări
Imaginea articolului Israelul suspendă permisele de acces a 83.000 de palestinieni pentru Ramadan, după atacul de miercuri

Israelul suspendă permisele de acces a 83.000 de palestinieni pentru Ramadan, după atacul de miercuri (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Toate permisele de acces eliberate cu ocazia Ramandanului, în special cele destinate vizitelor familiale (pentru palestinieni) din Iudeea şi Samaria sunt suspendate (...) 83.000 de permise sunt prin urmare,suspendate", a anunţat oraganismul pentru coordonarea activităţilor israeliene pe teritoriile palestiniene, COGAT.

Iudeea şi Samaria este termenul folosit de Guvernul israelian pentru pentru Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat.

Doi terorişti palestinieni au deschis focul, miercuri seară, în zona comercială Sarona, situată în centrul oraşului Tel Aviv. Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte zece au fost rănite în atacul terorist. Cei doi autori ai atacului au fost împuşcaţi mortal de serviciile de securitate israeliene.

Atentatul, comis într-o zonă cu terase şi restaurante, nu a fost încă revendicat, dar cel mai probabil este opera mişcării islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici