Israelul susţine că 5 comandanţi Hamas au fost ucişi înainte de încetarea temporară a focului

Armata israeliană (IDF) a confirmat duminică uciderea a cinci comandanţi ai Hamas înainte de încetarea temporară a focului.

892 afișări
Imaginea articolului Israelul susţine că 5 comandanţi Hamas au fost ucişi înainte de încetarea temporară a focului

Israelul susţine că 5 comandanţi Hamas au fost ucişi înainte de încetarea temporară a focului

„În timpul luptelor din Fâşia Gaza şi înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului, avioanele FDI, sub îndrumarea serviciilor de informaţii ale Shin Bet, au ucis cinci comandanţi de rang înalt ai organizaţiei teroriste Hamas în Fâşia Gaza”, a transmis, pe platforma X, IDF, citat de BBC.

IDF susţine că aceştia au fost implicaţi în planificarea atacurilor din 7 octombrie împotriva Israelului.

Duminică, aripa armată a Hamas, Brigăzile al Qassam, a anunţat că patru dintre comandanţii săi militari au fost ucişi.

Într-o declaraţie publicată pe Telegram, citată de agenţia Reuters, grupul spune că unul dintre agenţii Hamas care a fost ucis este Ahmad Al Ghandour, cunoscut sub numele de Abu Anas, care a fost descris ca fiind „membru al consiliului militar şi comandant al Brigăzii de Nord”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici