Israelul ucide al doilea general iranian în mai puţin de o lună. Generalul de brigadă Sadegh Omidzadeh a fost ucis într-un bombardament lângă Damasc

Generalul de brigadă Sadegh Omidzadeh, un ofiţer de informaţii al forţelor iraniene Quds din Siria, alături de alţi patru ofiţeri cu grade superioare din Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice au fost ucişi astăzi de un atac aerian israelian asupra capitalei siriene Damasc, anunţă NPR.

1227 afișări
Imaginea articolului Israelul ucide al doilea general iranian în mai puţin de o lună. Generalul de brigadă Sadegh Omidzadeh a fost ucis într-un bombardament lângă Damasc

Israelul ucide al doilea general iranian în mai puţin de o lună. Generalul de brigadă Sadegh Omidzadeh a fost ucis într-un bombardament lângă Damasc

Acest asasinat realizat de Forţele de Apărare Israeliene vine la mai puţin de o lună după ce un alt general din Forţa Quds a IRGC, Razi Mousavi, a fost ucis de un atac aerian IAF tot lângă Damasc, Siria, informează Monitorul Apărării şi Securităţii.

Televiziunea de stat iraniană a transmis că patru consilieri ai Gărzii Revoluţionare au fost ucişi în atacul din Damasc, fără a-i identifica, adăugând că Israelul se află în spatele bombardării unei clădiri.

Nour News, despre care se crede că este aproape de aparatul de informaţii al ţării, a identificat doi dintre morţi ca fiind generalul Sadegh Omidzadeh, adjunctul de informaţii al Forţei expediţionare Quds în Siria, şi adjunctul său, Hajj Gholam.

ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că cel puţin şase persoane - cinci iranieni şi un sirian - au fost ucise în atacul cu rachete care a lovit o clădire în timp ce oficiali din grupurile susţinute de Iran ţineau o întâlnire. Şeful OSDO, Rami Abdurrahman, a precizat că trei dintre iranieni sunt comandanţi, adăugând că alte patru persoane sunt încă dispărute sub dărâmături.

Armata israeliană nu a comentat atacul. Israelul a efectuat sute de lovituri asupra unor ţinte din interiorul părţilor controlate de guvern în Siria în ultimii ani. Rachete au fost lansate din Siria şi Liban în nordul Israelului şi în Înălţimile Golan ocupate de Israel, în ultimele săptămâni, sporind tensiunile de-a lungul graniţelor Libanului şi Siriei cu Israelul. La acestea se adaugă şi atacurile asupra navelor din Marea Roşie de către rebelii Houthi din Yemen, susţinuţi, de asemenea, de Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici