Israelul va lasa paşapoarte de imunitate Covid. Persoanele vaccinate vor avea parte de o uşurare a restricţiilor

  • Israelul a fost lăudat pentru desfăşurarea a ceea ce este în prezent cea mai rapidă campanie de vaccinare Covid-19 din lume.
  • La mai puţin de o lună de la primirea primelor doze de vaccin Pfizer-BioNTech, ţara de 9 milioane a vaccinat aproximativ 20% din populaţia sa şi mai mult de 72% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani au primit deja prima doză.
  • Vaccinările, spun oficialii, vor ajuta ţara să renunţe treptat la carantina strictă şi, în curând, cu ajutorul unui nou document: un certificat de vaccinare Covid-19 - „broşură verde”.
5806 afișări
Imaginea articolului Israelul va lasa paşapoarte de imunitate Covid. Persoanele vaccinate vor avea parte de o uşurare a restricţiilor

Israelul va lasa paşapoarte de imunitate Covid. Persoanele vaccinate vor avea parte de o uşurare a restricţiilor

În esenţă, un paşaport de imunitate anunţat de Ministerul Sănătăţii la începutul acestei săptămâni, „broşura verde” va fi dată persoanelor care au primit două doze de vaccin, relatează CNBC.

„Ministerul Sănătăţii va elibera certificatul de vaccin după ce a primit a doua doză”, a declarat Ministerul Sănătăţii din Israel pe site-ul său web. „Va intra în vigoare 7 zile mai târziu".

Broşura ar oferi persoanelor vaccinate o livertate mai mare faţă de restricţiile Covid-19. Persoanele care o deţin nu vor mai trebui să facă următoarele:

  • Să intre în izolare după ce au intrat în contact cu o persoană infectată.
  • Să intre în izolare după călătoria internaţională într-o „zonă roşie” Covid sau în ţări cu rate de infecţie foarte mari.
  • Să se testate înainte de a intra în anumite zone turistice, cunoscute sub numele de „insule verzi”.

Cu toate acestea, ar trebui să poarte o mască în public şi să menţină distanţa socială, să stea la doi metri de ceilalţi şi să evite zonele aglomerate.

Persoanele vaccinate care deţin broşura ar fi „eligibile pentru restricţii relaxate în destinaţii din întreaga lume”, se arată pe site-ul web al ministerului.

Datele privind dovada vaccinării vor fi înregistrate în baza de date a Ministerului Sănătăţii, iar pacienţii care au trecut prin boală, dar nu au fost vaccinaţi nu vor fi eligibili pentru broşură, potrivit site-ului web.

Potrivit presei locale, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a purtat discuţii cu oficialii cu privire la modul în care ar putea fi ridicată treptat carantina şi modul de introducere a broşurii verzi. Nu a fost dată nicio dată pentru lansare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici