Israelul vrea eradicarea Hamas indiferent de costul economic, afirmă un ministru al guvernului Netanyahu

Israelul s-a angajat să câştige războiul din Gaza şi să elimine Hamas, indiferent de costul economic pe care îl va suporta ţara, a declarat, luni, ministrul israelian al Economiei şi Industriei, Nir Barkat.

315 afișări
Imaginea articolului Israelul vrea eradicarea Hamas indiferent de costul economic, afirmă un ministru al guvernului Netanyahu

Economia israeliană, în valoare de 500 de miliarde de dolari, a fost afectată în timpul războiului de peste patru luni împotriva grupării militante palestiniene din Gaza, timp în care mii de oameni şi-au părăsit locurile de muncă şi au plecat în armată, relatează Reuters.

Barkat, care este considerat un potenţial candidat la succesiunea în funcţia de premier al Israelului după Benjamin Netanyahu, a precizat că securitatea naţională este vitală pentru economia Israelului. ”Ne-am angajat să câştigăm războiul. Vom câştiga", a spus Barkat.

El a declarat că Israelul a depăşit situaţii mai dificile în trecut şi a adăugat: "Cred că atunci când oamenii se uită la economia Israelului vor să se asigure, în primul rând, că suntem o ţară sigură".

Barkat, membru al partidului Likud al lui Netanyahu, consideră că economia postbelică va creşte, câştigând de pe urma unui boom al inovaţiei în sectorul de înaltă tehnologie din Israel, un contributor major la economie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici