Italia a decis că nu va semna luna viitoare acordul ONU privind migraţia

Guvernul italian a decis că nu va semna luna viitoare Acordul Naţiunilor Unite privind migraţia, a anunţat miercuri premierul italian Giuseppe Conte, relatează site-ul agenţiei Dpa.

451 afișări
Imaginea articolului Italia a decis că nu va semna luna viitoare acordul ONU privind migraţia

Italia nu va semna luna viitoare acordul ONU privind migraţia

Italia a luat această decizie, după ce o comisie parlamentară, însărcinată cu luarea unei decizii de a semna sau nu acordul, a anunţat că nu va dezbate subiectul până la conferinţa care va avea loc săptămâna viitoare la Marrakech.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat că este "absolut împotriva" acordului privind migraţia.

Decizia contrazice afirmaţiile făcute de Giuseppe Conte în luna septembrie.

"Fenomenul de migraţie cu care ne confruntăm cere un răspuns structurat, pe mai multe niveluri şi pe termen lung din partea comunităţii internaţionale. În această bază susţinem Acordul privind migraţia şi refugiaţii", a declarat acesta.

Salvini susţine că acordul limitează suveranitata şi plasează "imigranţii economici la acelaşi nivel cu refugiaţii politici".

Printre ţările care au anunţat deja că nu vor semna acordul se numără Austria, Australia, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Israel, Polonia, Elveţia şi Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici