Italia anunţă că se va ralia eventualelor noi sancţiuni ale Uniunii Europene contra Rusiei

Italia se va ralia eventualelor sancţiuni suplimentare decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a afirmat miercuri seară premierul Mario Draghi, în contextul dezbaterilor de la Bruxelles privind limitarea importurilor de energie.

393 afișări
Imaginea articolului Italia anunţă că se va ralia eventualelor noi sancţiuni ale Uniunii Europene contra Rusiei

Italia anunţă că se va ralia eventualelor noi sancţiuni ale Uniunii Europene contra Rusiei

"Dacă Uniunea Europeană propune un embargou asupra gazelor, noi suntem bucuroşi să urmăm decizia. Dar noi vrem un instrument eficient pentru pace. Ne întrebăm dacă preţul gazului poate fi în schimbul păcii", a declarat Mario Draghi, miercuri seară, citat de agenţia ANSA.

Premierul Italiei a dat asigurări că există stocuri naţionale de gaz până în toamnă. "Suntem acoperiţi până la sfârşitul lunii octombrie, nu se vor vedea consecinţe până în toamnă", a subliniat Mario Draghi.

Statele Uniunii Europene au disensiuni privind noile sancţiuni care ar urma să fie impuse Rusiei. Comisia Europeană propune intensificarea restricţiilor, prin oprirea achiziţiilor de cărbuni şi interzicerea accesului navelor ruse în porturile europene. De asemenea, Comisia Europeană ar vrea interzicerea totală a tranzacţiilor unor bănci ruse în spaţiul comunitar. Măsurile trebuie aprobate de Consiliul Uniunii Europene. Deocamdată, nu se pune problema opririi importurilor de gaz din Rusia, întrucât multe state europene sunt dependente de această resursă. Germania a semnalat că vrea reducerea treptată a dependenţei energetice de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici