Italia ar putea regulariza situaţia imigranţilor care lucrează ca bone sau menajere

Un membru al Cabinetului Silvio Berlusconi propune regularizarea situaţiei clandestinilor extracomunitari care lucrează în sectorul menajului casnic, după adoptarea unei noi legi controversate în domeniul imigraţiei, relatează La Stampa în ediţia electronică.

29 afișări
Imaginea articolului Italia ar putea regulariza situaţia imigranţilor care lucrează ca bone sau menajere

Italia ar putea regulariza situaţia imigranţilor care lucrează ca bone sau menajere (Imagine: Mediafax Foto)

Carlo Giovanardi, subsecretar de stat subordonat direct premierului Berlusconi, propune adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru regularizarea situaţiei imigranţilor extracomunitari care lucrează ilegal în sectorul menajului casnic ca bone sau menajere.

"Ce le vom spune numeroaselor familii italiene care riscă să se trezească fără bone sau menajere?", a întrebat Giovanardi.

Săptămâna trecută, Italia a adoptat o lege controversată pentru combaterea imigraţiei clandestine, care de acum înainte va fi considerată delict. Condamnat de organizaţiile pentru drepturile omului şi de Biserica Romano-Catolică, proiectul de lege a fost adoptat printr-un vot de încredere, o procedură accelerată criticată de opoziţia de stânga. Conform noii legi, imigraţia clandestină va fi considerată delict, pedepsit cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro şi expulzare imediată.

Propunerea de legalizare a situaţiei bonelor şi menajerelor riscă că provoace disensiuni în coaliţia guvernamentală din Italia, în condiţiile în care formaţiunea xenofobă Liga Nordului a anunţat că se opune iniţiativei catalogate drept "un derapaj estival".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici