Italia ar putea scoate armata în stradă, pe fondul crizei deşeurilor

Armata italiană ar putea patrula pe străzile marilor oraşe, în special la Neapole, pentru a contribui la soluţionarea crizei deşeurilor, a anunţat sâmbătă presa italiană, citându-l pe ministrul Apărării, Ignazio La Russa.

66 afișări
Imaginea articolului Italia ar putea scoate armata în stradă, pe fondul crizei deşeurilor

Italia ar putea scoate armata în stradă, pe fondul crizei deşeurilor (Imagine: Mediafax/AFP)

Până la 2.500 de militari vor putea fi chemaţi pentru operaţiuni de menţinere a ordinii publice, alături de forţele de poliţie sau carabienieri, a precizat vineri La Russa.

Ministrul Apărării şi colegul său de Interne, Roberto Maroni, au convenit să adauge această măsură la "pachetul de securitate" care va fi prezentat în Senat, pentru încheierea crizei deşeurilor din Neapole şi împrejurimi, şi care prevedea deja ca acestea să fie păzite ca zone militare.

Prefecţii vor putea face apel la militari înarmaţi "pentru misiuni specifice şi excepţionale de prevenire a criminalităţii în zonele unde se dovedeşte necesar un control sporit al teritoriului", potrivit unui decret valabil pentru şase luni şi care poate fi reînnoit.

Concret, militari înarmaţi cu puşti şi purtând veste antiglonţ vor fi chemaţi în grupuri de câte doi-trei să însoţească un poliţist în zonele urbane considerate periculoase.

Partidul Democrat al lui Walter Veltroni, învins în alegerile generale din aprilie, a criticat imediat ceea ce a calificat drept "militarizare a teritoriului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici