Italia confirmă primul caz în care virusul gripei porcine a fost transmis pe teritoriul ţării

Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat sâmbătă primul caz de gripă nouă contractat pe teritoriul ţării, conform agenţiei ANSA.

26 afișări
Imaginea articolului Italia confirmă primul caz în care virusul gripei porcine a fost transmis pe teritoriul ţării

Italia confirmă primul caz în care virusul gripei porcine a fost transmis pe teritoriul ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta este primul caz în care virusul a fost transmis pe teritoriul Italiei şi nu vizează o persoană care a revenit din Mexic sau Statele Unite.

Persoana contaminată este un bărbat în vârstă de 70 de ani, bunicul unui copil de 11 ani care a revenit din Mexic şi care este internat într-un spital din Roma, a precizat Ministerul italian al Sănătăţii, adăugând că şi bunicul a fost internat.

Autorităţile italiene au afirmat că este vorba despre un "caz de contaminare familială", iar astfel de cazuri probabile au mai fost înregistrate şi în alte ţări.

Până în prezent, în Italia fuseseră confirmate şase cazuri de contaminare cu virusul gripei porcine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici