Italia, dispusă să ofere ajutor financiar romilor care îşi lasa copiii în România

Autorităţile italiene sunt dispuse să le ofere sprijin financiar romilor, dacă aceştia îşi vor lăsa copiii în România, declară secretarul Ligii Nordului, partid din cadrul coaliţiei aflate la guvernare în Italia.

18 afișări
Imaginea articolului Italia, dispusă să ofere ajutor financiar romilor care îşi lasa copiii în România

Italia, dispusă să ofere ajutor financiar romilor care îşi lasa copiii în România (Imagine: Mediafax Foto)

"Alocaţii la distanţă? Suntem în favoarea acestora. Copiii să rămână în România şi noi le trimitem banii acolo (...) Dacă stau în ţara lor, bine. Dacă nu, nici nu se pune problema (...) Trebuie să le asigurăm asistenţă? Foarte bine, ei să stea în ţara lor şi noi vom încerca să îi ajutăm", susţine Francesco Bruzzone, secretarul Ligii Nordului, se arată în ediţia electronică a cotidianului La Repubblica.

"Nu trebuie să facem confuzie în denumiri. Pentru mine, în italiană, un nomad înseamnă o persoană care se mută din loc în loc. Atunci să se mute. Este momentul să spunem lucrurilor pe nume: aceştia nu sunt nomazi, ci clandestini în toată regula. Şi vor fi trataţi ca şi clandestinii", a subliniat acesta.

"Există o Constituţie şi trebuie să o respectăm. În nici o ţară de pe glob, o comunitate nu va accepta «oaspeţi» care nu sunt capabili să se susţină (financiar, n.tr), care nu pot explica de unde au bani să se întreţină. Trebuie să le oferim asistenţă? Să se ducă oriunde vor, în România de exemplu, şi îi vom integra de la distanţă" a precizat Bruzzone.

Secretarul Ligii Nordului respinge ajutorul pe care statul italian ar putea să îl ofere pentru integrarea romilor în comunităţile locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici