Italia este dispusă să-i livreze cinci avioane de luptă Ucrainei

Italia este pregătită să trimită până la cinci avioane de luptă în Ucraina dacă alţi aliaţi occidentali încep să facă acest lucru, a informat ziarul italian la Repubblica pe 20 februarie.

2591 afișări
Imaginea articolului Italia este dispusă să-i livreze cinci avioane de luptă Ucrainei

Sursa FOTO - Typhoon - RIAT 2016, Tim Felce

Italia nu vrea să fie primul aliat care trimite avioane de luptă „din motive politice”. 

Pe 16 februarie, Parlamentul European a cerut statelor membre UE să ia în considerare furnizarea Ucrainei de avioane de luptă, elicoptere, sisteme de rachete şi muniţie suplimentară, transmite La Repubblica.

Aliaţii occidentali au aprobat furnizarea de tancuri avansate Ucrainei, dar au rămas ezitaţi să transfere avioane din cauza temerilor de escaladare a tensiunilor cu Rusia.

Pe 19 februarie, ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat că nu a fost exclusă pregătirea piloţilor ucraineni pe avioanele de luptă occidentale în Franţa. 

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a transmis că Marea Britanie va livra avioane de luptă Ucrainei, dar după terminarea războiului. 

La Conferinţa de securitate de la München din 17 februarie, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia nu are în vedere să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16, dar numai dacă şi alte state membre NATO o vor face, scrie The Kyiv Independent

Aviaţia militară a Italiei este una considerabilă - deţine 38 avioane bimotoare multirol de luptă Panavia Tornado de fabricaţie anglo-italico-germană,   94 de avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon de fabricaţie britanică, 15 avioane de vânătoare invizibile  multirol F-35 de fabricaţie americană şi 61 avioane AMX International de fabricaţie braziliano-italiană. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici