Italia închide principalul aeroport din Sicilia până miercuri din cauza unui incendiu

Aeroportul din oraşul sicilian Catania, aflat în apropierea unora dintre principalele puncte turistice din estul Siciliei, a fost închis până miercuri din cauza unui incendiu, a scris pe Twitter compania care îl administrează.

672 afișări
Imaginea articolului Italia închide principalul aeroport din Sicilia până miercuri din cauza unui incendiu

Sursa foto: AP

Incendiul a izbucnit duminică seara şi nu s-au înregistrat răniţi, a precizat aeroportul. Pompierii au declarat că au reuşit să lichideze incendiul la aproximativ 90 de minute după ce au fost chemaţi, dar nu au oferit detalii despre posibilele cauze sau despre vreo legătură cu temperaturile ridicate actuale din regiune.
 
Catania s-a numărat printre mai multe oraşe italiene care au impus duminică o alertă roşie de vreme călduroasă extremă, alături de capitala siciliană Palermo şi de Messina, cel mai mare oraş din a treia insulă, în timp ce ţara se pregăteşte pentru temperaturi record în următoarele zile, relatează Reuters.
 
Zborurile de pe aeroportul sicilian, care, potrivit grupului sectorial Assoaeroporti, s-a clasat anul trecut pe locul al cincilea în ceea ce priveşte traficul în Italia şi pe primul loc pe insulă, au fost suspendate până miercuri la ora 12:00, a precizat compania.
 
Agenţia de ştiri Ansa a relatat că în partea inferioară a instalaţiei a fost un fum dens după izbucnirea incendiului, ceea ce i-a determinat pe oameni să iasă în grabă din aeroport.
 
Aeroportul din Catania este folosit în mod regulat de turiştii care se îndreaptă spre locuri precum Etna şi Taormina, care se află la aproximativ 70 de kilometri distanţă, şi Siracusa, cu Teatrul Grecesc şi centrul istoric de pe insula Ortigia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici