Italia: Masă rotundă pe tema problemelor cu care se confruntă romii

Delegaţii naţionale ale comunităţii de romi din Italia au participat, sâmbătă, la o masă rotundă la Roma pe tema problemelor cu care se confruntă aceştia în Peninsulă, informează Partidul Identitatea Românească.

22 afișări
Imaginea articolului Italia: Masă rotundă pe tema problemelor cu care se confruntă romii

Primarul Romei, Gianni Alemanno (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La evenimentul intitulat "Propunerea unui pact social Guvern-Instituţii locale - Rom/Sinti", organizat de U.N.I.R.S.I., Opera Nomadi, Consiliul Europei, Primăria Romei şi Partidul Identitatea Românească (PIR), au luat parte, printre alţii, primarul Romei, Gianni Alemanno, Serenella Pesarin, director general la Direcţia generală pentru măsuri judiciare din cadrul Departamentului pentru justiţia minorilor, Kazim Cizmic, preşedinte U.N.I.R.S.I., reprezentanţi ai comunităţii Rom/Sinti, Laura Vasii, reprezentant PIR, preşedintele Opera Nomadi, Massimo Converso.

Printre temele abordate se numără problemele cu care se confruntă romii în Italia.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a subliniat că nu va lua nici o măsură împotriva romilor care locuiesc legal în Italia, ci doar împotriva imigranţilor clandestini care comit infracţiuni, precizând că primăria a cheltuit, în 2007, 26 de milioane de euro pentru taberele de nomazi, investiţie care nu a dat rezultate. El a propus oferirea de case romilor pentru a putea elimina aceste tabere.

Referitor la această propunere, Laura Vasii, preşedintele Asociaţiei Dacia Felix şi reprezentant al Partidului Identitatea Românească, a adus la cunoştinţă faptul că un grup de asociaţii a identificat o serie de clădiri părăsite.

Vasii a propus ca autorităţile locale să autorizeze administrarea acestora de către aceste asociaţii. Reparaţiile necesare ar urma să fie făcute cu mijloace proprii de muncitorii din construcţii, dat fiind că mulţi dintre aceştia sunt cetăţeni români.

La rândul său, Serenella Pesarin a menţionat cazurile grave cu care se confruntă zi de zi în ceea ce priveşte criminalitatea în rândul minorilor.

Reprezentanţii delegaţiilor naţionale de romi/sinti şi-au exprimat dorinţa şi disponibilitatea de a colabora cu autorităţile pentru integrarea acestora în societate.

Preşedintele Opera Nomadi, Massimo Converso, a subliniat importanţa şcolarizării romilor şi integrarea acestora pe piaţa muncii, proiecte care au fost deja demarate cu sprijinul autorităţilor italiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici