Italia: Nou decret privind expulzarea cetăţenilor UE care comit infracţiuni

Guvernul italian a adoptat miercuri un nou decret referitor la expulzarea cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene ce comit infracţiuni pe teritoriul Italiei.

626 afișări
Imaginea articolului Italia: Nou decret privind expulzarea cetăţenilor UE care comit infracţiuni

Intalia: Nou decret privind expulzarea cetăţenilor UE care comit infracţiuni (Sursa Mediafax Foto)

Consiliul de miniştri, la propunerea ministrului de Interne Giuliano Amato şi a ministrului pentru Politici Europene Emma Bonino, a aprobat un decret legislativ care modifică disciplina de aplicare a normelor comunitare în privinţa drepturilor cetăţenilor din Uniune şi ale membrilor familiilor lor de a circula şi locui liber pe teritoriul ţărilor membre, relatează Il Velino în pagina electronică.

Modificările adoptate de Guvern au fost necesare pentru adaptarea actului normativ privind expulzările cetăţenilor comunitari în cazul unui comportament grav şi din motive de siguranţă publică.

Pintre dispoziţiile modificate sunt cele referitoare la declaraţiile privind prezenţa pe teritoriul ţării, necesitatea ca sursele de venit să fie demonstrabile, obligaţia de semnare a unui atestat privind supunerea la o somaţie de părăsire a ţării.

În document au fost inserate şi dispoziţiile decretului lege numărul 249/2007 privind expulzarea cetăţenilor comunitari din motive imperative de siguranţă publică şi de prevenire a terorismului.

Ministrul Solidarităţii Sociale, Paolo Ferrero, susţine că nu a participat la vot, însă ministrul Transporturilor Alessandro Bianchi a precizat că a votat în favoarea acestui decret.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici