Italia relaxează restricţiile în mai multe zone. Localnicii pot merge la cafenele de astăzi

  • După restricţiile severe impuse în perioada Crăciunului şi Anului Nou, două treimi din Italia a fost declarată „zonă galbenă”.
  • Astfel, localurile din acele zone mai puţin riscante se redeschid şi pot servi din nou clienţii la mese.
  • „Ne-am simţit morţi fără localuri”, a spus un localnic din Roma, Tiziana Baldo.
868 afișări
Imaginea articolului Italia relaxează restricţiile în mai multe zone. Localnicii pot merge la cafenele de astăzi

Italia relaxează restricţiile în mai multe zone. Localnicii pot merge la cafenele de astăzi

„Este frumos să vii aici şi să vorbeşti cu oamenii din spatele barului; ne fac să ne simţim în viaţă în fiecare dimineaţă înainte de a merge la muncă ”, a spus un locuitor din Roma.

În timp ce o mare parte a Europei rămâne blocată, barurile şi restaurantele din anumite părţi ale Italiei pot servi din nou clienţii la mese şi la baruri până la ora 18:00. După aceea, populaţia poate comanda în regim take-away până la ora 22:00, iar programul se va relua a doua zi.

Ministerul Sănătăţii a redus restricţiile în 15 dintre cele 20 de regiuni ale Italiei, deoarece numărul persoanelor infectate a continuat să scadă. Cinci regiuni rămân zone roşii şi călătoriile între regiuni de orice culoare rămân interzise până la jumătatea lunii februarie, potrivit Reuters.

Italia a fost una dintre cele mai afectate ţări în timpul primului val de pandemie şi are al doilea cel mai mare număr de morţi din Europa din cauza COVID-19, după Marea Britanie. Dar cazurile şi decesele au scăzut semnificativ, la 11.252 de cazuri noi duminică.

Atracţii turistice precum Colosseumul, care fusese închis timp de două luni, şi Muzeele Vaticanului, care au fost închise timp de trei luni, s-au redeschis şi ele pentru turişti.

„Sunt atât de fericit, pentru prima dată există ceva pozitiv în pandemia de COVID-19”, a spus Benoit Duplais, un vizitator din Belgia venit la Colosseum.

Turismul este esenţa economiei Romei şi mulţi speră că reducerea restricţiilor este o licărire de speranţă pentru viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici