Italia trimite avioane militare de transport şi realimentare pentru misiunea din Mali

Camera Deputaţilor din Italia a aprobat marţi trimiterea a trei avioane militare de transport şi realimentare în Mali, în contextul intervenţiei militare franceze împotriva militanţilor islamişti.

321 afișări
Imaginea articolului Italia trimite avioane militare de transport şi realimentare pentru misiunea din Mali

Italia trimite avioane militare de transport şi realimentare pentru misiunea din Mali (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ministrul italian al Apărării, Giampaolo Di Paola, a explicat că planul constă în trimiterea a două avioane militare de transport de tip C-130 şi a unui avion pentru realimentarea cu combustibil în zbor.

În plus, Italia participă cu zeci de instructori la misiunea Uniunii Europene de pregătire a membrilor armatei din Mali.

Franţa a intervenit pentru a ajuta armata din Mali să lupte cu islamiştii afiliaţi reţelei teroriste Al-Qaida care deţin controlul asupra regiunilor din nordul acestui stat african.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici