Italienii votează pentru alegerile legislative anticipate

Secţiile de vot din Italia s-au deschis la ora locală 8.00, pentru alegerile legislative anticipate în care se confruntă liderul dreptei, Silvio Berlusconi, favorit în sondaje, şi fostul primar al Romei, Walter Veltroni, cu orientare de centru-stânga.

16 afișări
Imaginea articolului Italienii votează pentru alegerile legislative anticipate

Italienii votează pentru alegerile legislative anticipate (Imagine: Mediafax Foto)

Cei 47 de milioane de alegători vor putea vota până duminică, la ora locală 22.00, şi luni, între orele 7.00 şi 15.00.

Ultimele sondaje autorizate anunţă o revenire la putere, pentru un al treilea mandat, a miliardarului italian în vârstă de 71 de ani, cu o majoritate incertă însă în Senat, unde ar putea fi obligat să negocieze alianţe.

Rivalul său, fostul primar al Romei, în vârstă de 52 de ani şi prezent pentru prima dată în alegeri pentru un mandat naţional, a reuşit să recupereze o parte din diferenţa faţă de Berlusconi, care s-a stabilizat în sondaje la circa 6 procente.

Alegerile anticipate au fost provocate de căderea guvernului lui Romano Prodi, ales la conducerea unei coaliţii de stânga în aprilie 2006.

Primele sondaje la ieşirea de la urne sunt aşteptate luni, după închiderea secţiilor de vot, iar primele proiecţii, luni seara. Rezultatele oficiale ar putea fi anunţate abia marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici