Iubita unui miliardar francez, condamnată pentru uciderea acestuia în 2005

Iubita miliardarului francez Edouard Stern, Cecile Brossard, a fost condamnată la închisoare, joi, pentru uciderea acestuia prin împuşcare, în 2005, în Geneva, relatează The Independent în ediţia electronică.

30 afișări
Imaginea articolului Iubita unui miliardar francez, condamnată pentru uciderea acestuia în 2005

Iubita unui miliardar francez, condamnată pentru uciderea acestuia în 2005 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un juriu elveţian a decis, miercuri, că uciderea miliardarului nu a fost o "crimă pasională" - aşa cum susţinea acuzata -, ci una cu premeditare.

Brossard (40 de ani) şi-a legat iubitul de un scaun, acesta purtând numai un body din latex, şi l-a împuşcat pentru că nu a vrut să-i dea un milion de dolari şi a insultat-o.

Cei doi au avut o relaţie sado-masochistă timp de patru ani. Conflictul a apărut atunci când Brossard i-a cerut lui Stern (pe atunci în vârstă de 50 de ani) să îi dea un milion de dolari, drept dovadă a iubirii sale. Stern a virat banii în contul femeii, dar apoi i-a blocat, spunând că un milion de dolari este o sumă prea mare pentru o uşuratică.

Avocaţii apărării au motivat că omorul a fost provocat de remarca miliardarului şi că este vorba de o crimă din pasiune, însă juraţii au spus că femeia "putea să fugă, să plângă sau să leşine, dar nu să comită o crimă".

Brossard ar putea, totuşi, să obţină o condamnare mică, juraţii acceptând că aceasta era într-o stare emoţională tulbure la momentul crimei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici