Iuşcenko, acuzat de încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei

Preşedintele Partidului Comunist ucrainean, Petro Simonenko, a cerut Parlamentului să analizeze problema responsabilităţii personale a preşedintelui Viktor Iuşcenko în încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, relatează Kyiv Post, în ediţia electronică .

12 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko, acuzat de încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei

Iuşcenko, acuzat de încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei

Biroul de presă al Partidului Comunist a emis un comunicat după verdictul Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU referitor la Insula Şerpilor.

"Solicităm ca biroul procurorului general să deschidă imediat un caz pentru înaltă trădare din cauza pierderii, de către Ucraina, a unui zone importante dintr-un teritoriu cu o miză strategico-economică (...) din apropierea Insulei Şerpilor", a precizat Simonenko.

Verdictul Curţii ONU "prin care nu au fost recunoscute apele din jurul coastei şi platoul continental din apropierea Insulei Şerpilor ca fiind teritoriul exclusiv al Ucrainei ar putea consecinţe catastrofale asupra ţării noastre", a adăugat el.

"Ucraina a devenit victima celei de-a treia restructurări mondiale şi a unei noi divizări teritoriale în Ucraina", a menţionat el.

Citeşte şi:

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Kiev: Decizia de la Haga conferă Insulei Şerpilor statut de insulă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici